Registrer deg eller

Glemt passord?

PERLER


TAHITIPERLER

Tahitiperler er de eneste naturlige sorte perlene, og de kommer hovedsakelig fra Fransk-Polynesia. De blir mellom 8 og 16 mm store, og som med alle perler blir de sjeldnere jo større de er. Det spesielle med Tahitiperler er fargespekteret. Selv om vi kaller dem sorte perler, varierer de fra mørk grå til antrasitt, grønn, brun og aubergine. De påvirkes til og med av omgivelsene sine, slik at hvis du har tahitiperler til brune klær vil du se at det brune i perlen forsterkes. Det samme med blå, grønn osv. Dette og den helt spesielle metalliske glansen er svært karakteristisk for disse vakre perlene.


SYDHAVSPERLER

Sydhavsperler kommer stort sett fra Australia. Størrelsen varierer fra 8-17mm, og jo større de blir, jo sjeldnere er perlene. Fargene varierer fra sølvaktig hvit til creme og champagnetoner helt ned til dyp gull. De kalles dronningen av perler.


AKOYAPERLER

Akoyaperler er de klassiske, runde perlene. De kommer fra Japan, og blir mellom 2 og 11mm, de over 9 mm er svært sjeldne og verdifulle.


FERSKVANNSPERLER

Ferskvannsperlerfinnes i mange forskjellige former, oftest rundlige og potetformede. Størrelsen er fra 2 til 12 mm, og fargen kan variere fra hvit til fersken, rosa og mot lilla. De kommer fra Kina.